Selecteer een pagina

Relatie- en gezinstherapie

Met welke vragen kan je bij mij terecht?

v

Negatieve interacties in je gezin of met je partner?

“Wij willen de onderlinge band verbeteren”

v

Voel jij je machteloos als ouder?

“Ik wil me weer bekwaam voelen als ouder”

v

Heb je last van somberheid of angsten?

“Ik wil ruimte voor mijn verlangens”

Therapie trauma hechting relatieproblemen
Therapie trauma hechting relatieproblemen

Hoe werkt het?

Binnen therapie werken we aan het leren herkennen van hechtingspatronen. Hechting gaat over wat iemands behoeftes en angsten zijn in verbinding met anderen. Je geschiedenis is daarin belangrijk. Een behoefte kan bijvoorbeeld zijn dat jij waardering wil voor wie je bent of dat je meer ruimte en vertrouwen wil van de ander. Als je afwijzing of kwetsing hebt ervaren kan er wantrouwen optreden, waardoor je geneigd kan zijn om je te verdedigen of om uit contact te gaan om je gevoel te hanteren.

Lees verder over welke evidence based therapievormen ik hanteer.

“Emotional bonds makes us strong”    Dr. Sue Johnson

Specialisaties

EFT-relatietherapie is ontwikkeld door dr. Sue Johnson uit Canada. Ze heeft jarenlang onderzoek gedaan naar stellen en zocht naar een effectieve manier om de verbinding tussen twee partners te herstellen en/of te verbeteren.

EFT-gezinstherapie is er voor ouders én hun kinderen. Het unieke aan deze therapievorm is dat de communicatie en onderlinge verbindingen worden hersteld, zodat iedereen zich gezien en gehoord voelt. EFT-gezinstherapie richt zich op de leden van het gezin en het verbeteren van het onderlinge contact. Hierdoor zijn er minder onderlinge spanningen, verbeteren de relaties en verloopt alles veel gemakkelijker binnen het gezin.

Nieuwe autoriteit/Geweldloos Verzet is er voor ouders om grip te krijgen op het ouderschap bij grensoverschrijdend gedrag van kinderen.

EMDR (Eye Movement Desensitization & Reprocessing) therapie helpt mensen die last blijven houden van de gevolgen van een traumatische gebeurtenis zoals een ongeval of geweldsincident. Meer info? Kijk dan naar dit filmpje.

Therapie trauma hechting relatieproblemen

Het doel

Voelen

Elkaar zien in kwetsbaarheid.

Verbinden

Het patroon van strijd en afstand ombuigen naar herstel en nabijheid.

= Samen doen

Uitspreken en vasthouden

Het beloop

 

Tijdens de intake hoor ik graag waar ik jullie in kan begeleiden, dit geeft mij inzicht over welke behandeling er nodig is. Dan stellen we een behandelovereenkomst op.

Binnen de therapie sessies werk ik individueel of samen met jouw partner, je gezin of familielid aan de besproken doelen.

In een evaluatie sessie kijken we of er verbetering wordt ervaren en of de werkrelatie nog naar behoren is.

Wil je een afspraak maken? Je kunt mij bellen of mailen.

Mocht ik je niet te woord kunnen staan, spreek dan de voicemail in, dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of het therapie aanbod bij mij past?

Tijdens de intake- en onderzoeksfase zal ik uitzoeken of mijn behandelaanbod bij je past en zal ik bijbehorende uitleg hierover geven.

Welke problematiek behandel je niet?

Het is belangrijk voor mij en mijn clienten wat ik wel en wat ik je niet kan bieden. Problematiek die ik niet behandel en waarvoor ik doorverwijs:

Psychotische stoornissen anders dan Schizofreniespectrum stoornissen
Bipolaire stemmingsstoornissen
Suïcidaal gedrag met een hoog suïcide risico
Schizofrenie
Verslavingsproblematiek (o.a. alcoholverslaving, drugsverslaving, gokverslaving en seksverslaving)
Ernstige persoonlijkheidsstoornis (al dan niet met suïcidaal gedrag)
Verstandelijke beperking
Eetstoornissen
Forensische zorg, nazorg na detentie en criminaliteit
Agressie disregulatie als enig diagnose

 

Hoe verloopt de behandeling?

Wij zullen afspraken gemaakt over de doelen van de therapie en over de methode waarop wij aan die doelen gaan werken. Het is gebruikelijk dat je buiten de therapie kamer zelf activiteiten onderneemt om de doelen te verwezenlijken.

Doe je ook diagnostisch onderzoek?

Ik zal tijdens de intake- en onderzoeksfase je vragen stellen over je geschiedenis en wat je wil veranderen in je leven. Dit is contextueel onderzoek of gezinsdiagnostisch onderzoek.

Individuele diagnostiek doe ik niet. Wel ben ik door mijn achtergrond en ervaring in staat om rapportage en resultaten te interpreteren en mee te nemen in de onderzoeksfase.